Een feestlocatie uitzoeken

feestlocatie

Bij het geven van een feest dienen er vooraf veel zaken gepland te worden. Eén van de belangrijkste en eerste taak die volbracht zal moeten worden is het uitzoeken van een feestlocatie. Deze kan namelijk invloed hebben op de datum en het versturen van uitnodigingen kan ook niet zonder adres, om maar een paar voorbeelden te noemen. Bovendien zitten er veel voordelen aan het vastleggen van een feestlocatie. Zo is er ervaren personeel beschikbaar welke u kunnen helpen met de verdere voorbereidingen van het feest.

Thuis als feestlocatie

In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om een feest thuis te houden. U hoeft hiervoor dan niet op zoek en te onderhandelen over een gewenste locatie, maar het zal erg afhankelijk zijn van het type feest u wilt vieren en voor ogen heeft. En daarnaast natuurlijk ook van het aantal gasten die u verwacht en de beschikbare ruimte in uw woning. Wanneer u beschikt over een grote tuin kan daar natuurlijk ook gebruik van gemaakt worden, maar wat als het een regenachtige dag wordt? Passen alle gasten dan binnen in de woning? Zo niet, dan is het misschien verstandiger om op zoek te gaan naar een geschikte feestlocatie.
trouwlocatie vinden

Vergelijk verschillende feestlocaties

Bij het uitzoeken van een feestlocatie kunt u al veel informatie vinden op het internet. Waarschijnlijk heeft u al een idee in welke regio het feest plaats moet gaan vinden en op basis daarvan kan natuurlijk al een vergelijking gemaakt worden. Wanneer u in deze fase 3 tot 5 locaties geschikt acht is dat prima. Er zal niet overal plek zijn op de gewenste datum of wellicht past keuze 1 niet binnen het budget. In dergelijke gevallen is het prettig om meerdere feestlocaties achter de hand te hebben. Bovendien staat u dan vaak iets sterker in de onderhandelingen. Tip. Het is verstandig om bij de feestlocatie navraag te doen naar de mogelijkheden voor een band of DJ.

Een offerte en dan?

Heeft u een geschikte locatie gevonden? Neem dan snel contact op en vraag naar de mogelijkheden. Misschien wilt u eerst eens binnen gaan kijken of ontvangt u liever gelijk een offerte. Zeg in beide gevallen niet direct iets toe. Na het ontvangen van de offerte kunt u eerst kijken wat er in rekening wordt gebracht en of dit aansluit op uw wensen. Zo wordt er in veel gevallen een prijs per persoon gerekend, waarbij ze op de dag zelf het aantal gasten zullen tellen. Maar het is ook vaak mogelijk om een totaalprijs af te spreken waarbij vooraf een indicatie wordt gegeven van het aantal gasten of dat iedere consumptie in rekening wordt gebracht. Het komt maar weinig voor dat u zelf voor de inkoop van de drank mag zorgen, want hier ligt voor de feestlocatie juist de winst. Bedenk hierbij goed wat u het liefste wilt. Vaak heeft u zelf wel een goed idee van de gasten en wat zij zullen gaan drinken. In veel gevallen is een totaalprijs dan ook het voordeligste, maar geef dan wel aan dat u voldoende personeel wenst om de kanten tijdig van een drankje te voorzien en hou en verminder het aantal gasten met 10% ten opzichte van het aantal genodigden.