Een trouwjurk uitzoeken

trouwjurk uitzoeken
U heeft plannen om te gaan trouwen en nu moet er een trouwjurk worden uitgezocht. Voor sommige vrouwen een droom die uitkomt. Ze weten al van kleins af aan hoe deze trouwjurk eruit moet komen te zien, terwijl andere vrouwen hier pas over na gaan denken na het accepteren van het aanzoek. Tot welke categorie vrouw u ook behoort er zijn een aantal zaken waar u baat bij zult hebben bij het uitzoeken van een trouwjurk.

Waar en wanneer start de zoektocht?

U bepaalt natuurlijk zelf hoe ver van tevoren u wilt gaan zoeken naar de perfecte trouwjurk, maar het is niet gek om dit al te gaan doen na het vastleggen van een datum. De kans bestaat dat niet de eerste de beste jurk gelijk de droomjurk is en zo houdt u rekening met deze speling, bovendien is het standaard om voorafgaand aan de grote dag nog een aantal keer de jurk te gaan passen, zodat deze mooi valt en nog versteld kan worden waar nodig. Om deze reden is het ook vaak handig om een bruidszaak in de buurt te vinden. Wanneer u iedere keer naar de andere kant van het land moet afreizen om te passen is dat natuurlijk zonde van de tijd.

Wie neemt u mee?

Hoewel in veel gevallen de moeder, schoonmoeder, zussen, schoonzussen en vriendinnen worden meegevraagd hoeft dit de keuze niet altijd makkelijker te maken. Iedereen heeft een eigen smaak en hierdoor kan twijfel ontstaan. Het is standaard de regel dat mannen de trouwjurk niet voorafgaand aan de grote dag te zien krijgen. Stelt u in het uitzoeken van de jurk zijn mening wel op prijs, dan kunt u dit altijd aangeven bij het maken van een afspraak bij de bruidswinkel.

Huiswerk

Bij de meeste bruidswinkel is het niet standaard dat u zomaar binnen komt lopen. Er moet vooraf een afspraak gemaakt worden. Waar u een afspraak maakt kan naast locatie ook te maken hebben met de collectie. Wanneer u vooraf een beeld heeft van het soort jurk u wenst is het verstandig dit mee te nemen. Dit kunnen plaatjes van het internet zijn, maar natuurlijk ook uit een tijdschrift of zelfs een tekening. Iedere winkel werkt anders wat betreft het uitzoeken van de jurk. Soms doet u dit zelf en soms de verkoopster, maar in beide gevallen werkt het prettig wanneer u één of meerdere afbeeldingen kunt tonen waarop u wensen duidelijk worden.

Op pad in pumps

Hoewel de aankoop van de schoenen vaak pas later plaatsvindt dan het uitzoeken van de jurk is het wel verstandig om bij het passen van de jurk een hak te dragen welke ongeveer dezelfde hoogte heeft als op de dag van uw bruiloft. De jurk valt toch anders en niet iedere bruidszaak heeft schoenen op voorraad voor tijdens het passen.